Binnen de muren van Israel

Deze studie is ontwikkeld door Ds. Henk Schouten van het Zoeklicht en wordt met toestemming van het Zoeklicht op deze site opgenomen.

Bijna alle dagen is Israël in het nieuws. Het conflict tussen Israël en de Palestijnen roept veel vragen en vaak ook spanningen op. Gaat het om een louter politieke kwestie of is er meer aan de hand? Zouden hier Bijbelse profetieën in het geding kunnen zijn en Gods hand achter dit alles gezien moeten worden? Zodra we die gelijkheid opperen, horen we ook binnen kerken een veelheid van geluiden. De Bijbel spreekt over Jeruzalem als een “steen des aanstoots”, die profetie is in onze dagen onweerlegbaar actueel en wordt voor onze ogen vervuld.

Er zijn vandaag allerlei muren rond Israël te herkennen.
Muren van vijandschap,
van onbegrip,
maar ook van vaste solidariteit.
Bovendien bouwt Israël ook zelf, heel letterlijk een muur voor haar veiligheid.

Muren rond Israel

Muren rond Israël

Misschien is er ook wel een muur van bescherming, want hoe is het anders mogelijk dat dit volk nog altijd een plek onder de volken heeft? Toeval? Of Gods beschermende hand, maar wat is dan het doel daarvan?

Deze studie “Muren rond Israël” is op donderdag 5 februari 2015 gegeven in de Kapel van het Zoeklicht in Doorn. Wilt u een meer up to date versie contact dan de coördinator van het Zoeklicht via het contact formulier. Deze versie gaat in twee delen dieper in op wat de Bijbel hierover aangeeft. Om technische redenen is elk deel gesplitst in tweeën.

De studie bestaat uit de volgende delen:
1a.   De beloften van God.
1b.   Het belang in onze dagen.
2a.   Waarom een muur om iets?
2b.   God heeft een plan

Deze opnames zijn gemaakt op 5 februari 2015 tijdens de studiedag in Doorn. Wat er ook in de wereldpolitiek gebeurt, niemand kan het plan van God stoppen. Wilt u weten hoe die ontwikkelingen passen in dit kader neem dan contact op met Ds. Henk Schouten Hoofdredacteur Zoeklicht.

In  de video-box hieronder kunt u de verschillende delen zien en beluisteren.

 

 

*******************************************************************************
Geassocieerde pagina’s:
Beschrijving Video box
Ds. Henk Schouten Hoofdredacteur Zoeklicht
Het Zoeklicht
Zoekfuncties