Daniel

Profeet Daniel

Een Bijbelstudie van 13 delen over de profeet Daniel die is gemaakt door de TV zender Family7 en verzorgd door het Zoeklicht. Wij zijn Family7 en het Zoeklicht dankbaar dat we deze studie onder uw aandacht mogen brengen. De presentator is Ds. Henk Schouten en Bijbelleraar Gert van de Weerd.

Deze serie is een zoektocht naar de Profeet Daniel vol verrassende ontdekkingen.
Ben jij ook zo benieuwd wat zij te vertellen en gevonden hebben, kijk en luister op deze pagina!

Tijdens de studie komt naar voren dat Daniel en het laatste boek van de Bijbel Openbaring volkomen in lijn zijn met elkaar en omschrijven hoe de geschiedenis zal verlopen, in het bijzonder de tijd waarin wij leven. Heb jij daar nog nooit over gehoord neem dan even de tijd en luister goed want ook de geestelijk leidingen van de christelijke kerken wordt door Gert en Henk uitgedaagd om op Bijbelse gronden aan te tonen dat dit onjuist zou zijn. Luister je zelf maar het is zeker niet saai!

Profeet Daniel

Profeet Daniel

INLEIDING
Europa is op drift geraakt. Ons rustige leven wordt bedreigd. Vluchtelingen bonken op onze deuren willen ook een deel van de koek die welvaart heet. Jihad strijders tasten ons gevoel van veiligheid aan en nemen ons de vertrouwde omgeving stap voor stap af. In de trein kijken we wat ongemakkelijk naar een donkergetinte jonge man – zou hij er zo één zijn? Naar een stadion gaan of naar een theater is niet meer zonder risico, beseffen we. Er kan immers een aanslag plaatsvinden?

Blind fanatisme van misleide jonge mensen brengt ons vertrouwen in de toekomst aan het wankelen. Ongenoemde verschrikkingen in verre landen prikkelen onze verbeelding. We zijn kwetsbaar geworden. En in die sfeer van onzekerheid verlangen we naar leiding, naar een sterke hand die ons uitkomst biedt. We zijn in oorlog, zeggen sommige politici. En de roep om harde maatregelen wordt luider.

VERRASSEND ACTUEEL
Ooit gingen we als volk op de knieën en baden we tot God, als we het benauwd hadden. Dan riepen politici op tot inkeer en gebed. Maar, dat zijn we vergeten. Toch, in tijden als deze is het goed om de Bijbel te openen. Om te luisteren naar een profeet van God, die goede en slechte tijden meemaakte, maar nooit wankelde. Om ons op te trekken aan de woorden van een profeet die de toekomst zag, onze toekomst – de Eindtijd en de komst van de Antichrist -, die wellicht nabij is. Die profeet was Daniel en zijn woorden, die hij rechtstreeks van God kreeg, blijken heden verrassend actueel.

EINDTIJD
Wij zijn op weg naar de Eindtijd en de tekenen dat die steeds meer nabij komt, stapelen zich op. De Bijbel spreekt daarover en de profeet Daniel mag onze gids zijn. Hij voorzag de dood van Jezus Christus aan het kruis, ruim zes eeuwen voordat het werkelijk gebeurde. Hij zag wereldrijken komen en ondergaan. Hij spreekt van het Romeinse Rijk, lang voordat het werkelijk tot bloei kwam. Maar Daniel zag verder, veel verder. Hij profeteert over de macht van het Vaticaan en de Oosters Orthodoxe kerk, erfgenamen van het Romeinse Rijk. Over de vervolging van de Joden, de Sjoa, maar ook over het herstel van het Romeinse Rijk – de basis van het rijk van de komende Antichrist – en daarmee is de profetie in onze tijd aangeland. Wie de toekomst wil zien, moet naar Daniel luisteren.

ZOEKTOCHT
Henk Schouten en Gert van de Weerd nemen je stap voor stap mee op een zoektocht door het boek Daniel. Je kunt het meelezen, als je wilt. Gert van de Weerd schreef twee boeken -de verklaring van de profeet Daniel I en II -en die per hoofdstuk worden behandeld. De boeken zijn in een luxe uitgaven, gebonden, voor een bescheiden prijs. Je kunt de boeken bestellen bij Bijbelverklaring.

GOD ZELF SPREEKT
De zoektocht in Daniel wordt geen saaie reis, dat kunnen we nu al vast beloven. Want Henk en Gert komen tot heel verrassende inzichten, die keer op keer bevestigen dat de Hoogheilige God zelf gesproken heeft.

Overzicht studie-delen in tabelvorm:

De profeet Daniel
Aflevering Bijbeldeel Onderwerp
 01 Inleiding Wat is profetie?
02 Daniel 1 Wie is Daniel
 03 Daniel 2 Toekomst van de mensheid
 04 Daniel 3 Type van de antichrist
 05 Daniel 4 Nebukadnezar
 06 Daniel 5 Belsazar
 07 Daniel 6 Daniel in de leeuwenkuil
 08 Daniel 7 De vier dieren (karakter)
 09 Daniel 8 Gezicht van de ram en de bok
10 Daniel 9 70 JaarWeken
11 Daniel 10 Toekomst van Daniels volk
12 Daniel 11 Het volk Israël wordt gereed gemaakt voor de eindtijd
13 Daniel 12 Verborgen tot de Eindtijd

Video delen 1 t/m 13 in Video box

In deze video box heb ik tijdelijk 2 andere video’s gezet zodat je de mogelijkheden van de Video box kunt zien. Die 2 video’s worden onmiddellijk verwijderd zodra ik de studies heb ontvangen.